• Kontorshotell i Uddevalla - Kvarteret Pipfabriken

Kvarteret Pipfabriken – kontorshotell i Uddevalla

Det flexibla kontoret är här för att stanna! Nu erbjuder vi möjligheter till att hyra ett trevligt kontor i vårt kontorshotell i Uddevalla!

Kvarteret Pipfabriken är beläget på Gustaf Mattssons Väg 2, alldeles i närheten av tåg och busstation Kampenhof. Här finner du härlig energi, en familjär känsla och många spännande verksamheter. Här är det inspirerande att jobba, men lugnet finns där för den som behöver det också. Lokalerna är helt nyrenoverade och du kan hyra ett eget kontor eller en plats i vårt coworking-space.

Kontorshotell med bra läge i Uddevalla

Med läget i Uddevalla centrum är det nära till kollektivtrafik, lunchrestauranger, gym, frisörer och all annan service du kan tänka dig. Här finns bra kommunikationsmöjligheter då Kampenhof resecentrum samt Uddevalla Centralstation ligger bara ett stenkast bort. Parkering för personal och kunder finns på området och i närområdet.

Det är ett bara en kort promenad till Kungsgatan för ett lunchmöte eller en fika i centrum. Närheten till både vatten och grönområden kan bjuda in till inspirerande promenader och möten som walk-and-talk.

Coworking

Kontorshotell och coworking-spaces blir allt mer populärt och det är inte så konstigt eftersom det kommer med många fördelar. Här kan du hyra en flexplats i vår coworking för de dagar du behöver. Du får tillgång till mångsidiga lokaler med närhet till andra företag som ger dig ett gediget nätverk.

Är du ensam företagare eller är du trött på hemmakontoret? Här kan du träffa andra människor att bolla idéer och tankar med.

Coworking är ett sätt att både skapa gemenskap och fokus. Det är flexibelt, vi erbjuder helt enkelt skrivbord, gemensamma ytor, gott kaffe och härliga kollegor.

Hos oss på kvarteret Pipfabriken anordnas dessutom frukostar, after works och andra event som skapar en härlig gemenskap bland alla på arbetsplatsen.

Fördelar med kontorshotell

Kontorshotell är ett praktiskt och prisvärt alternativ för näringar av skiftande slag. När du hyr in dig och ditt företag på ett kontorshotell kan du fokusera fullt ut på företagets kärnverksamhet och låta oss ta hand om allt jobb som rör lokalerna. I takt med att företaget växer kan vi anpassa lokalerna eller erbjuda ett annat kontor.

Vi gör varje arbetsdag lite enklare genom att erbjuda till exempel:

 • Telefoni
 • Posthantering
 • Vaktmästeri
 • Snabb fiberuppkoppling
 • Smarta IT-tjänster
 • Tillgång till konferensrum
 • Gott kaffe varje dag
 • Möjlighet att hyra Mattssonhallen
 • Esportshall på området

Har du några frågor eller du vill veta mer om hur det fungerar att hyra ett av kontoren i vårt kontorshotell i Uddevalla? Kontakta oss direkt!

Om Kvarteret Pipfabriken

Kvarteret Pipfabriken har en spännande historia! 1944 beviljades bygglov för SKAPI (Skandinaviska pipfabriken) Pipfabrik vid Karl Gustavsgatan, numera Gustaf Mattsons väg. Tidigare hade fabriken startats upp i en källarlokal på Söder men efterfrågan växte och en större fabrik behövdes byggas.

1947 så tillverkades över 1 miljon pipor av de 80 anställda. Det fina är att grundaren Max Schwab som flydde undan nazismen under 40-talet var en modern affärsman. Han införde till exempel 5-dagars arbetsvecka vilket, på den tiden var helt unikt.

Max Schwab hann göra ett rejält avtryck i Uddevalla innan han tyvärr gick bort 1947 vid en ålder av 48 år, precis när fabriken var på topp.

Trots Max bortgång så levde fabriken vidare, 1955 så började dock konkurrensen från utlandet sätta sina spår och fabriken började säga upp personal. Den 26 oktober 1972 skriver Bohusläningen att driften vid SKAPI har räddats och 1974 erbjuds fabriken att flytta till det nya industriområdet Lillesjö. Någon flytt dit blev det inte, utan i stället läggs piptillverkningen ner.

Faktan är hämtat från Uddevallabloggen, läs gärna hela den spännande historien där.

Län:
Uddevalla

Intresseanmälan

  Relaterade objekt

  Snabbanslutning