• Bild från vår Esportshall i Uddevalla

Esportshall

Bland våra fastigheter på Gustaf Mattssons Väg 2 finns Uddevallas Esportshall.

Mattsson Fastigheter är glada över att ha etablerat en fysisk mötesplats för en digital sport – och att vi är med och lägger grunden för esportens tillväxt i Sverige och Norden. Hallen i Uddevalla är den första av sitt slag i Sverige och visionen med esportshallarna är att möjliggöra esporten för alla, oavsett förutsättningar.

Uddevalla esportshall riktar sig främst till barn och ungdomar från 12 år och uppåt. 30 personer får plats att spela samtidigt och esportshallen är en uppskattad mötesplats där det går att kombinera dataspel med fysisk aktivitet.

Hallen bemannas med personal från Uddevallas esportsförening och även fritidsledare från kommunen finns på plats.

I det största utrymmet finns möjlighet att spela, följa matcher på storbildsskärm eller ta det chill med en fika. Det finns även ett simracingrum med simulerad racing och ett klanrum, alltså ett lagrum för esport.

Från lokalerna har man tillgång till Mattssonhallen, en mindre idrottshall där det går att spela bland annat innebandy, futsal, basket och bordtennis.

Esportshallen drivs av Uddevalla Esportsförening, med stöd från Hälsopolitiska rådet, Uddevalla kommun samt olika sponsorer.

För att få spela i hallen krävs ett medlemskap i Uddevalla esportsförening och man bokar sin speltid i förväg. Använd knappen nedan för att läsa mer och bli medlem.

Snabbanslutning